Ingredienser: Peber, citronskaller, citronpulver, citronsalt.
BRUG: En virkelig lækker peber blanding med eftersmag af citron. Fungere super godt til fiskeretter.
Bukkehornsfrø er en fast bestanddel i karry, som er en af de mest kendte krydderiblandinger. Bukkehorn kan også bruges alene og vil give din mad en karryagtig smag. Alle plantedelene har en kraftig krydret duft.
Brug den i marinader, supper, gryde- og wokretter. Smagen af citrongræs går godt til kylling, fisk og skaldyr samt oksekød. Andre smagsgivere, som passer til citrongræs er chili, ingefær, hvidløg, kaffir-limeblade og kokosmælk.
Det tredje krydderi bruges som smagsforstærker. Når maden skal have et ekstra løft, kan man bruge smagsforstærkere. En af de smagsforstærkere, som man kan støde på, specielt i det asiatiske køkken, er mononatriumglutamat (E 621), der populært kaldes det tredje krydderi, som bidrager til umamismagen (kødsmag) i en ret.